Vakbladen.com brengt focus aan in Portfolio

Vakbladen.com is een jong mediabedrijf, dat de afgelopen drie jaar door verschillende overnames is uitgegroeid tot een uitgeefhuis met ruim 40 mediamerken. Merken die via kennis- en informatieoverdracht professionals helpen met het beter uitoefenen van hun vak. Door het samenvoegen van de verschillende overgenomen uitgeverijen ontstond een heel diverse portfolio. Van beauty tot techniek en van chemie tot fotografie.

Dit jaar is Vakbladen.com een volgende fase ingegaan. Crossmediaal uitgeven betekent dat je de afnemer met verschillende berichten in verschillende vormen en via verschillende kanalen moet bereiken. Om dit goed te kunnen doen, hebben wij eerder dit najaar besloten focus aan te brengen op een aantal vakgebieden. Voor ‘stand-alone’ merken is gezocht naar collega-bedrijven waarbinnen de ontwikkeling van deze merken beter tot hun recht komen. Dit project is inmiddels afgerond. De uitgeverij Vakbladen.com gaat per 1 januari 2019 verder met vijf uitgeefclusters:

Techniek: TW, Dutchwater Sector, Maritiem Nederland, Wind Energy Magazine.

Chemie & Lifesciences: C2W, EVMI, Labtechnology, Medicines, Mens & Molecule, Chemische Feitelijkheden

Food: Bakkers in Bedrijf, More than Drinks, Pompshop, Vakblad IJs, Vis, Vlees+

Wonen: Meubel+, Parketblad

Automatisering: AppWorks, Automatie|PMA, CloudWorks, DatacenterWorks, Infosecurity Magazine, Vision + Robotics

Daarnaast geven we jaarlijks het Handboek Nederlandse Pers en Persmanager uit.

Binnen het Focus-project hebben we een aantal titels overgedragen aan collega-uitgevers. Houtwereld is naar Eisma Media gegaan. Kosmetiek abonnementsverplichtingen zijn overgenomen door BDU Uitgevers met het vakblad Esthé. Virtumedia in Zeist zet de exploitatie van PF, Stitch & Print International en Support Magazine voort. De kappersmedia Coiffure, Estetica en One Hairdresser zullen vanuit een zelfstandige uitgeverij worden voortgezet. VVP Magazine is verzelfstandigd onder leiding van hoofdredacteur Willem Vreeswijk.

Wij kunnen door deze focus beter en sneller inspelen op de veranderingen binnen het medialandschap. We hebben er bovendien het volste vertrouwen in dat de merken waarvan wij afscheid hebben genomen in goede handen zijn gekomen.